Babi kecap

Gestoofde varkensprocureur met kecap en steranijs
Bron: Blauw

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                  stoofpannetje

Benodigde tijd:         20 minuten en twee uur stoven

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Varkensnek (procureur)
 Gember
 Knoflook

 Olie
 Boter
 Sjalot, gesnipperd
 Sambal ulek
 Gula djawa (palmsuiker)
 Ketumbar (gemalen korinder)
 Zwarte peper
 Steranijs  
 Zout
 Kecap ABC

 1 kg
 10 cm
 6 tenen

 3 eetl.
 60 gr.
 4
 2 eetl.
 40 gr.
 2 tl.
 2 tl.
 6
 1 tl.
 400 ml.
 

 

  • Snijd het vlees in blokjes. 
    Maal de knoflook en de gember met een lepel olie tot een pasta. 
  • Verhit de boter en de olie en fruit de pasta aan. 
    Voeg de sjalotjes toe en bak tot ze zacht zijn.
    Voeg de sambal en het vlees toe en bak even aan.
  • Voeg de overige ingrediënten toe, breng aan de kook en laat in twe uur op hel laag vuur gaarsmoren
     
Powered by liveSite Get your free site!