Spaghetti Bolognese 

Klassiek Italiaans recept voor pasta met gehaktsaus (ragu)
Dit is een grote hoeveelheid, maar goed in te vriezen. 

 

Hoeveelheid:             ± 5 liter saus; ± 10 porties; in bakjes invriezen

Benodigd:                  wok, grote pan, foodprocessor

Benodigde tijd:        6 uur, waarvan 1 uur voorbereiden en 5 uur sudderen
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Gerookte spekblokjes

 Grote uien

 Wortels

 Bleekselderijstengels

 500gr

 2

 2

 2

 

e
e
e
e
  • Hak iets fijner, bak en doe in grote pan

 Rundergehakt

 

 

 Sugo(grand Italia) 

 Tomatenblokjes,blik 400 gr

 Volle melk

 Volle rode wijn

 2 kg

 

 

 2 flessen

 3

 0,5 l

 0,7 l

 

  • Bak in porties in de wok, laat uitlekken in   een zeef en voeg toe aan de pan





     
 
  •  Voeg toe aan de pan, breng aan de kook en laat met deksel schuin op de pan 5 uur sudderen.

 

 

 

  • Meng met spaghetti of tagliatelle en geraspte kaas of in ovenschaal met kaas erover.

 

Powered by liveSite Get your free site!