Champignon roomsaus

 

Hoeveelheid:             4 tot 6 porties; 

Benodigd:             

Benodigde tijd:        50 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Sjalot

 Boter

 Champignons

 

 Paddenstoelenboullion

 Madeira (ev. medium sherry)

 Vitam steinpilzhefe(optie)

 

 

 Slagroom

 1 grote

 25 gr

 400 gr

 

 250 ml

 50 ml

 1 theelepel

 

 

 200 ml

 

  • Snijd het sjalotje fijn en smoor in de boter
     
  • Snijd de champignons in plakjes en bak mee tot het meeste vocht dat vrijkomt is verdampt
     
  • Voeg paddenstoelenboullion toe gemaakt van 250 ml water en 1 blokje boullion en de madeira en pilzhefe(reformwinkel)
    Laat 10 minuten zacht trekken
  • Pureer twee eetlepels van de paddenstoelen met wat vocht en voeg weer toe om te binden 
  • Voeg de slagroom toe en laat ± 30 minuten inkoken tot sausdikte.
    Bind indien nodig met maizena of allesbinder
  • Breng op smaak met zout en peper 

 

Powered by liveSite Get your free site!