Chocoladetaartje met lopende vulling 

Bron: Kookse.tv

 

Hoeveelheid:            6 personen

Benodigd:                 Oven, mixer, 6 timbaaltjes van 100 ml

Benodigde tijd:        7 uur, waarvan 6 uur koeltijd
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Boter

 Chocolade puur

 Ei

 Eidooier

 Suiker



 Bloem


 

 

 

 225 gr

 225 gr

 4

 3

 90 gr

 

 

 90 gr

 

 

 

 

  • Smelt bij elkaar au bain marie


     
  • Mix de eieren en de dooiers
    Voeg langzaam de suiker toe en mix 5 minuten tot een dik geheel 
  • Meng het chocoladebotermengsel erdoor
  • Zeef de bloem erboven en roer luchtig door elkaar
  • Vul de ingevette bakjes voor ¾ en zet minimaal 6 uur in de koelkast

 

 
 

 

  • Bak 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
     
  • Stort de taartjes op een bordje en
    serveer met een bolletje (kaneel)ijs  Snijd het taartje open zodat de chocolade eruit loopt
Powered by liveSite Get your free site!