Gänsekeulen im Römertopf
Bron: Chefkoch.de
Hoeveelheid: 3 personen
Benodigd: Oven, römertopf, pureerstaaf
Benodigde tijd: 4 uur, waarvan 3,5 uur oventijd
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Appel
Ui, in vieren
Tijm
Oregano
Gänsekeule
|
1
2
½ theelepel
½ theelepel
3
|
|
Vul de römertopf met water
- Schil de appel, verdeel in vieren en haal de kern eruit
- Giet de topf leeg en leg de ui en appelparten op de bodem.
bestrooi met de kruiden
- Bestrooi de keulen met zout en peper en leg erop
- Sluit de topf en zet hem 3½ uur in een niet voorverwarmde oven van 180°C
- Het laatste kwartier de deksel eraf nemen
|
|
|
|
- Haal de keulen eruit en houd ze warm in de oven
- Haal met een schuimspaan de uien en de appel uit de pot en doe in een kleine pan
- Voeg wat van het ganzenvet toe en pureer
eventueel met sausenbinder binden
e
|
|
|
|
- Lekker met rode kool en klößen
|