Gehaktballen

Bron: Librije

 

Hoeveelheid:             4

Benodigd:                 ev. mixer

Benodigde tijd:        1½ uur, waarvan 30 minuten rusttijd
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Rundergehakt

 Ketjap manis

 Grove mosterd

 Zout

 Cayennepeper

 Panko of paneermeel

 Ei

 

 

 400 gr

 2 eetlepels

 2 eetlepels

 1 theelepel

 1 theelepel

 80 gr

 2

 
e
e
e
e
e
e
e
e
e
  • Meng alles goed met de hand of mixer met kneedhaken
    Draai er vier ballen van en laat afgedekt 30 minuten rusten in de
     koelkast 

  Boter

 

 Vlees- of wildfond

 3 eetlepels

 

 380 ml

 

  • Verhit de boter in de braadpan en bak de ballen rondom bruin
     
  • Schenk de fond erbij en laat de ballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.

 

Powered by liveSite Get your free site!