Gevulde varkenshaas

Bron:Société des Gourmets 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 

Benodigde tijd:        1 uur
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Varkenshaas, groot 

 

 Truffelolie

 

 

 Parmezaanse kaas

 Rucola

 Parmaham / beenham

 

 3

 

 20 ml

 

 

 100 gr

 50 gr

 100 gr

 
  • Maak met een lang, scherp mes een opening in de lengte van de haas. Rek de ruimte iets op met je vinger
  • Laat in de holte ± 1,5 theelepel truffelolie lopen en verdeel
    zet afgedekt weg



     
  • Snijd alles fijn en meng met wat truffelolie
    Vul hier de hazen mee; bestrijk de buitenkant met wat truffelolie en laat afgedekt even rusten
    e
e

 

 

 

 

 Pommes Duchesse (diepvries)

 

 

 

 

 24

 

  • Verwarm de oven voor op 150°C met circulatie
  • Schroei de varkenshazen in wat boter bruin en breng over in een ovenschaal
  • Zet ± 30 minuten in de oven

  • Leg op een bakblik onderin de oven en laat meebakken met de hazen
     

 Ui, fijngehakt

 Kalfsfond 

 Madeira of medium sherry

 Kastanjechampignons, in plakjes

 Creme fraiche

 100 gr

 3 dl

 1 dl

 300 gr

 200 gr

 

e

e

e

  • Bak de ui aan, voeg de champignons toe en bak gaar
  • Voeg de sherry en de fond toe aan de pan en kook tot 1/3 in
  • Voeg de creme fraiche toe en kook in tot sausdikte.
  • Maak op smaak af met peper en zout
     
  • Haal de hazen uit de oven en snijd in mooie plakken.
  • Leg op ieder bord twee plakken, met wat saus ernaast
  • Leg nog enkele pommes duchesses ernaast
     
  • De hoeveelheid varkenshaas is groot, maar je houdt de staartstukken over voor een violgende maaltijd

 

 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!