INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Varkenshaas, groot
Truffelolie
Parmezaanse kaas
Rucola
Parmaham / beenham
|
3
20 ml
100 gr
50 gr
100 gr
|
|
- Maak met een lang, scherp mes een opening in de lengte van de haas. Rek de ruimte iets op met je vinger
- Laat in de holte ± 1,5 theelepel truffelolie lopen en verdeel
zet afgedekt weg
- Snijd alles fijn en meng met wat truffelolie
Vul hier de hazen mee; bestrijk de buitenkant met wat truffelolie en laat afgedekt even rustene
e
|
Pommes Duchesse (diepvries)
|
24
|
|
- Verwarm de oven voor op 150°C met circulatie
- Schroei de varkenshazen in wat boter bruin en breng over in een ovenschaal
- Zet ± 30 minuten in de oven
- Leg op een bakblik onderin de oven en laat meebakken met de hazen
|
Ui, fijngehakt
Kalfsfond
Madeira of medium sherry
Kastanjechampignons, in plakjes
Creme fraiche
|
100 gr
3 dl
1 dl
300 gr
200 gr
|
|
e
e
e
- Bak de ui aan, voeg de champignons toe en bak gaar
- Voeg de sherry en de fond toe aan de pan en kook tot 1/3 in
- Voeg de creme fraiche toe en kook in tot sausdikte.
- Maak op smaak af met peper en zout
|
|
|
|
- Haal de hazen uit de oven en snijd in mooie plakken.
- Leg op ieder bord twee plakken, met wat saus ernaast
- Leg nog enkele pommes duchesses ernaast
|
|
|
|
- De hoeveelheid varkenshaas is groot, maar je houdt de staartstukken over voor een violgende maaltijd
|