Kip Tikka Masala
een Indiaas gerecht dat sterk door de Britten is beïnvloed.

Bron: Sous Vide thuis
 

Hoeveelheid:             vier personen

Benodigd:                  sous vide apparaat, wok

Benodigde tijd:         30 minuten voorbereiden, 2 uur waterbad en 15 minuten bereiden

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Kipfilet
 Garam Masala
 Tandoori Masala
 Bruine suiker

 

 1 kg
 1 eetlepel
 1 eetlepel
 1 eetlepel

 

 Verwarm het waterbad op 60°C

  • Snijd de kipfilets in blokjes van ± 4 cm en roer de kruiden en de suiker erdoor
    Gaat het makkelijkst met de hand met plastic handschoenen
  • Bak de kip in een hete  wok in porties mooi bruin en zet apart

 Sjalotjes, gesnipperd
 Knoflook, gesnipperd
 Gemberwortel, fijngesneden
 Boter

 Tomaten, gezeefd
 Griekse volle yoghurt
 Honing
 Garam masala
 Kurkuma
 Cayennepeper

 2
 4 tenen
 5 cm
 3 eetlepels

 500 ml
 250 gr
 1 eetlepel
 1 eetlepel
 1 eetlepel
 1 theelepel

 
  • Bak het mengsel 5 minuten in de boter in de wok tot het bruin en aromatisch is

     
  • Voeg de tomaten, yoghurt, honing, garam masala, kurkuma en cayennepeper toe en roer alles door elkaar
  • Voeg de kip toe en meng
     
  • Doe het kipmengsel in 2 vucumeerzakken en vacumeer voorzichtig of gebruik de waterverplaatsingmethode
  • Laat 3 uur in het waterbad op 60°C
  • Doe de kip in een pan, voeg ev nog zout en peper toe en serveer met koriander, basmatirijst en papadums.
Powered by liveSite Get your free site!