Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen

Bron: AH 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 oven

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Gemberwortel

 Limoensap
 

 Sesamzaad

 Olie

 Knoflook

 

 

 Sojasaus, Japans

 Vissaus

 Sesamolie

 Kabeljauw

 

 5 cm

 2 eetlepels
 

 4 eetlepels

 2 eetlepels

 3 teentjes

 

 

 2 eetlepels

 1 eetlepel

 1 eetlepel

 600 gr

 

  • Schil de gemberwortel en snijd in luciferdunne reepjes
  • Meng het limoensap met de gemberwortel
  • In droge koekenpan sesamzaad licht roosteren; zet apart

     
  • Olie matig verhitten en knoflook erboven uitpersen. Knoflook mag niet bruin worden
  • Knoflookolie over de gemberreepjes gieten

     
  • Sojasaus, vissaus en sesamolie door de gemberreepjes mengen
  • Verdeel de kabeljauw in vieren en leg elk stuk op een vel aluminiumfolie van 20x30 cm.
  • Verdeel het gembermengsel erover en vouw dicht
  • Laat in 20 minuten gaar worden in een oven op 220°C
  • Maak de pakketjes open op een bord en bestrooi met de sesamzaadjes
     
  • Heerlijk met rijst met fijngehakte koriander en rode peperreepjes
Powered by liveSite Get your free site!