Kabeljauw met chilibonen en knoflookpaksoi met paddenstoelen

Bron: Ching-He Huang 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 wok

Benodigde tijd:        30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Chilibonenpasta 

 Gemberwortel

 Kabeljauwfilet (met vel)

 

 Shaohsing rijstwijn

 2 eetlepels

 5 cm

 4x 200 gr

 

 2 eetlepels

 

  • Doe de pasta in een kommetje
  • Schil de gemberwortel en rasp boven de chilibonenpasta
    Meng goed
  • Wrijf de kabeljauw in met de pasta
  • Bak of gril de vis 4-6 minuten en giet als de vis bijna ondoorschijnend is geworden de rijstwijn over de filets en bak nog even door

 Paksoi

 Paddenstoelen

 Knoflook

 Rode peper, zonder zaad

 

 300 gr

 250 gr

 4 tenen

 1

 
  • Was de paksoi en snijd de stelen en bladeren apart grof
  • Snijd de paddenstoelen in repen en wok 3 minuten; zet apart
  • Hak de knoflook en peper fijn en roerbak in wok op hoog vuur een paar seconden
  • Doe de paksoistelen erbij en roerbak 2 minuten
  • Voeg een scheutje water toe zodat er wat stoom ontstaat
  • Doe het paksoiblad en de paddenstoelen erbij en wok nog 1-2 minuten
     
  • Dien de vis op met de paksoiroerbak en rijst
Powered by liveSite Get your free site!