Koolhydraatarm noten= en zadenbrood

 

Hoeveelheid:             1  brood

Benodigd:                 standmixer, oven, broodvorm 

Benodigde tijd:         2½ uur, waarvan 30 minuten preparatie, 1½ uur rijzen en 30 minuten bakken
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Zonnebloempitten
 Pompoenpitten
 Hazelnoten
 Korianderzaad
 Venkelzaad

 

 Havervlokken
 Gebroken lijnzaad
 Vlozaadvezels (Psyllium)
 Vloeibare honing
 Olie
 Zout
 Warm water

 

 


  250 gr
  60 gr
  100 gr
  1 tl
  1/2 tl

  300 gr
  180 gr
  40 gr
  2 el
  6 el
  2 tl
  700 ml 


 

 

 

 

 

 Verwarm de oven op 180°C

  • Rooster ca. 10 minuten op een bakpapiertje in de oven en laat afkoelen
  • Verlaag de temperatuur naar 160°C
  • Maal het noten- en zadenmengsel grof


     
  • Meng alles door elkaar en kneed in standmixer 5 minuten. Schraap regelmatig deeg van de randen.
     
  • Vul een liefst siliconen cakevorm met het stevige mengsel en strijk glad.
  • Bak ca. 1 uur in de oven
  • Stort en laat afkoelen
  • Snijd in plakjes en vries in
Powered by liveSite Get your free site!