Koreaanse Keema

Pittig Koreaans gerecht waarbij Gochujang wordt gebruikt, een chilipeperpasta.
gochujang.jpg Probeer deze in de toko te vinden!

Bron: Nigella Lawson: Keuken

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 Wok

Benodigde tijd:         30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Basmati- of Sushirijst

 

 Gochujang

 Honing

 Rijstwijn

 Sojasaus


 Gehakt (lam, kalkoen, kip, rund)

 300 gr

 

 4 eetlepels

 2 eetlepels

 2 eetlepels

 4 eetlepels
 

 400 gr 

 

 

 

 

  •  Kook de rijst 
              Saus:
e
e
e
e
e
e            
  • Klop door elkaar

     
  • Roer het gehakt erdoor en laat intrekken

 Doperwtjes uit de vriezer
 

 Bosui, gehakt

 

 Rijstwijn

 

 Koriander

 

 

 250 gr
 

 6

 

 2 eetlepels

 

 1 bos

 

 

  • Giet een kan kokend water over om te ontdooien e
  • Wok 3-4 minutenW
  • Voeg gehakt en saus toe en roerbak 5 minuten tot gaar
  • Voeg nog 2 eetlepels rijstwijn toe
     
  • Serveer met de rijst en bestrooi met de koriander

 

 

Powered by liveSite Get your free site!