Linzensoep
Met bleekselderij en kikkererwten 

Bron: AH 

Hoeveelheid:             4-6 personen

Benodigd:                 staafmixer

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Uien, middelgroot
 Bleekselderij
 Olijfolie knoflook-chilipeper
 Chipotlepeper, gemalen of ev  gerookt paprikapoeder

 Linzen, blik
 Kikkererwten, blik
 Tomatenblokjes, blik


 Groentebouillon

 

 Koriander

 2
 3 stengels
 4 eetlepels
 1 theelepel
 

 400 gr
 400 gr
 400 gr


 1 liter

 

 1 bosje

 

  • Snipper de uien en snijd de bleekselderij in boogjes
  • Fruit in de olie tot zacht
  • Fruit de peper kort mee
     
  • Doe het mengsel in een soeppan en voeg de uitgelekte linzen en kikkererwten toe
  • Voeg de tomatenblokjes toe
  • Voeg de bouillon toe , breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken
  • Pureer met de staafmixer en serveer met verse koriander
Powered by liveSite Get your free site!