Thaise pompoencurry 
Heerlijke, pittige basiscurry.
Dit recept is per kilo pompoen. Ik verwerk altijd een grote pompoen; dit
levert 2 tot 4 kilo schone pompoenblokjes op. 


Hoeveel:                 afhankelijk van de pompoengrootte.
Benodigd:               grote pan, staafmixer of blender
Benodigde tijd:       1 uur en 15 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Kokoscreme

 Gele curry

 

 Vissaus

 Javaanse suiker
 (ev. Bruine suiker)

 Citroengras, gekneust,
 in 3 stukken

 Limoenblad

 Kurkuma
 

 Pompoenblokjes

 

 Visbouillon

 

 Water

 400 ml

 1 eetlepel

 

 3 eetlepels
 

 2 eetlepels

 1½ stengel
 

 6

 ½ theelepel
 

 1 kg

 

 1 blokje

 

 250 ml

 


  • Bak de curry kort aan in wat olie en voeg de kokoscreme toe. Roer goed!








     
  • Voeg de overige ingredienten toe en laat 20 minuten zachtjes koken
     
  • Voeg de pompoen toe en laat 40 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwijder de citroengrasstukken en limoenblaadjes en pureer met de staafmixer of blender
  • Voeg per 3 kilo bouillon toe van een visbouillonblokje en 250 ml water

     
  •  Je hebt nu een vrij dikke basiscurry, die je in porties in kunt vriezen
  • Vul de curry met bv zalm en garnalen en paksoy en geef er rijst en gehakte koriander bij
       
       
Powered by liveSite Get your free site!