Quiche Lorraine

De bekende taart met spekjes uit de Elzas
Bron: Alain Caron

 

Hoeveelheid:             8 personen

Benodigd:                 Quichevorm Ø ca. 26 cm. , oven, ev. foodprocessor 

Benodigde tijd:         2½ uur, waarvan 1½ uur rusttijd voor het deeg
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Boter

 Bloem
 

 Ei

 Water, ijskoud

 Zout

 

 

 125 gr

 250 gr
 

 1

 1 theelepel

 1 theelepel

 

  

 

 

ee

  • Meng in processor met mes tot korrelig beslag



     
  • Toevoegen en kort mengen tot homogene massa
  • Verpak in vershoudfolie en laat 1½ uur in de koelkast rusten

 

 

 

 

Ontbijtspek, aan een stuk

 

 Ei

 Melk

 Creme fraiche

 Gruyère of belegen Gouda, geraspt

 

 

 

 

 

200 gr 

 

 4

 150 ml

 250 ml

 175 gr

 

  •  Verwarm de oven voor op 200 °C met boven- en onderwarmte
  •  Vet de quichevorm in en bebloem
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm
     
  • Snijd het spek in kleine blokjes en bak gaar






     
  • Meng in een kom en breng op smaak met peper en ev. nootmuskaat
  • Verdeel de spekjes over het deeg en schenk het eimengsel erover
  • Bak de quiche 10 minuten onder in de oven
  • Verlaag de temperatuur naar 180°C en verplaats het rooster naar het midden van de oven
  • Laat 30 minuten garen

 

Powered by liveSite Get your free site!