Quiche Lorraine snelrecept

De bekende taart met spekjes, heerlijk bij de borrel
 

Hoeveelheid:             8 personen

Benodigd:                 Quichevorm Ø ca. 26 cm. , oven.

Benodigde tijd:         15 minuten voorbereiden; 30 minuten bakken
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 

 Bladerdeeg diepvries

 

 

 Ontbijtspek

 

 Ei

 Room

 Oude kaas, gemalen

 

 

  

  5 plakjes

 

 

 200 gr

 

 4

 250 ml

 200 gr

 

 Verwarm de oven voor op 200°C
 boven- en  onderwarmte.
ee

  • Laat 10 minuten ontdooien en rol uit tussen bakpapier of folie tot ronde lap.
  • Vet de quichevorm in, bekleed met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork.
  • Snijd de plakjes ontbijtspek in stukjes en bak even los.
    Verdeel over de bodem.
  • Roer de eieren met de room en peper en zout los.
     
  • Roer de kaas erdoor en giet voorzichtig over het spek.
    Strijk de bovenkant glad 
  • Bak in het midden van de oven in
    ±30 minuten gaar.

 

Powered by liveSite Get your free site!