Roti Kipfilet

Een klassieker uit de Surinaamse keuken

 

Hoeveelheid:             vier personen

Benodigd:                  wok

Benodigde tijd:         60 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Kipfilet

 

 

 Ui, gesnipperd

 Knoflook, gehakt

 

 Hindostaanse Massala

 Komijnzaad (djinten)

 Zwarte peper

 

 Tomaat in blokjes

 Kippenbouillon

 

 Aardappels, geschild in vieren

 Madame Jeanette-pepers
 of gedroogde chilipepers 

 1 kg

 

 

 1

 4 tenen

 

 40 gr

 1 theelepel

 20 draaien

 

 2 

 3 dl van
 1 blokje
 

 4

 2

 

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak in de wok op hoog vuur in porties bruin
    Zet weg 
     
  • Bak de ui en knoflook zacht in de wok


     
  • Voeg massala, djinten en peper toe en bak kort mee




     
  • Bak tomaat kort mee en blus af met de bouillon en breng aan de kook




     
  • Voeg de aardappels en pepers toe en laat ±35 minuten zacht stoven

 Ui, gesnipperd

 Knoflook. gehakt

 

 Kousenband, in stukjes

 

1

 1 teen

 

 400 gr

 

 

 

  • Fruit de ui en knoflook in een pannetje


     
  • Voeg de kousenband toe en bak 2 minuten mee
    Voeg steed kleine beetjes water toe tot de bonen gaar zijn

 Ei

 6

 

  • Kook de eieren 5 minuten en laat ze snel afkoelen in ijswater
    Pel ze en dep ze droog
    Bak ze in ruim olie aan alle kanten bruin en voeg toe aan de saus 

 Rotivellen

 4

 
  • Verwarm de rotivellen in de magnetron en dien op met de masala en de boontjes

 

Powered by liveSite Get your free site!