Russische wortelsalade

Bron: Delia's vegetarische favorieten
 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 foodprocessor, vijzel

Benodigde tijd:        30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Wortelen, geschrapt

 Ciderazijn

 Zout

 

 Korianderzaadjes
 

 

 

 Arachideolie

 Ui, klein, in ringen
 

 

 

 500 gr

 2 eetlepels

 1 theelepel

 

 2 theelepels
 

 

 

 2 eetlepels

 1

   

 

  • Rasp de wortels m.b.v. de foodprocessor.
    Doe in een kom, voeg azijn en zout toe, roer goed door en laat minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast rusten
     
  • Rooster de korianderzaadjes
    ±2 minuten in een droge koekenpan tot ze beginnen te springen.
    Plet de zaadjes in een vijzel
     
  • Laat de ui in de olie goudbruin worden. Laat iets afkoelen en giet door een fijne zeef
    De ui wordt niet gebruikt

 Knoflookteen, fijngesneden

 cayennepeper

 2

 mespunt

 
  • Giet de wortels af en druk goed aan 
    Meng de korianderzaadjes, de olie, knoflook en peper erdoor 

 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!