Scones

Een klassiek Engels recept voor bij de High Tea
Bron: Matt Preston

 

Hoeveelheid:             12 stuks

Benodigd:                 uitsteker van 5,5 cm, oven

Benodigde tijd:         30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Zelfrijzend bakmeel 

 Boter, koud, in blokjes

 Zout

 Volle melk

 Slagroom

 

 600 gr 

 40 gr

 ½ theelepel

 310 ml

 125 ml
 +extra voor 
 bestrijken

 

eVerwarm de oven op 230°C
 
  • Doe het meel, boter en zout in een kom en wrijf de boter rustig door de bloem

     
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk de melk en room erin
  • Meng de ingrediënten met een ongekarteld mes: trek erdoor en meng losjes tot alles net vermengd is
  • Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad
  • Druk het met de muis van je hand voorzichtig uit tot een dikte van 3 cm en steek er met de uitsteker scones uit
  • Zet de scones dicht tegen elkaar op een bakmatje, bestrijk de bovenkant met slagroom en bak ze 12 - 15 minuten
  • Serveer klassiek met jam en clotted cream
 
Powered by liveSite Get your free site!