Sherry kip  (Pollo al jerez)

Oorsprong: AH, De streekkeukens van Europa, Spanje

 

Hoeveelheid:            4 personen

Benodigd:                oven

Benodigde tijd:        1,5 uur, waarvan 1 uur in de oven
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Rode peper

 
 Knoflook

 Kipvleugels of kluifjes

 Tijm

 Marjolijn

 Rozemarijn

 Zout

 Medium sherry

 Olijfolie

 

 

  2

 
 1 bol

 1 kg

 2 theelepels

 1 theelepel

 1 theelepel

 3 theelepels

 

 flinke scheut

 

  • Oven voorverwarmen op 175° circulatie
  • Ontdoe van zaad en snijd in dunne reepjes
  • Verdeel in ongepelde tenen












     
  • Alles in kom goed mengen met rijkelijk sherry

 

 

 

  • Mengsel in ovenschaal in miden van oven in ± 1 uur bruin bakken. Regelmatig keren en ev. sherry toevoegen

 

 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!