Tartaartje van krab
en bloemkool met kwarteleitje op een kaaskletskop

Bron: Sligro

Hoeveelheid:            4

Benodigd:                kookring Ø 5cm, oven
Benodigde tijd:        30 minuten

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Belegen kaas, geraspt
 

 

 

 

 

 

 Bloemkoolroosjes

 

 Krab, blikje

 Bieslook, fijngesneden

 Mayonaise

 Citroensap

 50 gr
 

 

 

 

 

 

 120 gr

 

 120 gr netto

 1 eetl

 1 eetl

 ½ eetl

 

  • Verwarm de oven op 175°C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Maak met vier eetlepels geraspte kaas vier cirkels op het bakpapier
  • Bak 8-12 minuten; let op dat het niet verbrand.
    laat afkoelen, haal met een spatel de kletskoppen eraf en leg op keukenpapier. Zet weg
  • Snijd fijn en blancheer in gezouten kokend water.
    Laat uitlekken en afkoelen
  • Laat uitlekken

     
  • Meng de krab met de bloemkool,bieslook,mayonaise en citroensap
  • Maak op smaak af met peper en zout

 

 

 

 Kwarteleitjes


 Bieslook, gehakt

 Zoutvlokken

 Sesamzaad

 

 

 

 4


 1 eetl

 1 theel

 1 theel

 
  • Leg op vier schoteltjes een kaaskletskop
  • Zet de kookring erop en vul met de tartaar. Druk voorzichtig aan en verwijder de ring.
  • Bak de kwarteleitjes en leg op de tartaar.

     
  • Garneer met bieslook, sesamzaad en zout
     
  • Kwarteleitjes hebben een taaie schil. Maak met een scherp mesje een sneetje in de bovenkant en gebruik dit om het eitje te breken
  • In plaats van krab kun je ook surimi gebruiken
Powered by liveSite Get your free site!