Chocolade, puur
Foie gras in een blok
Muscat de Rivesaltes
Agar agar
|
50 gr
150 gr
100 ml
2 gr
|
|
- Rasp de chocolade fijn en zet weg
- Schep met een bolletjessteker bolletjes van ca 2 cm uit de foie gras.
Steek er een prikker in en zet koel weg
- Verhit de Muscat de Rivesaltes in een kleine pan op matig vuur
Strooi er, al kloppend met een garde, de agar agar in een dun straaltje in.
- Breng al roerend aan de kook
- Neem de pan van het vuur en laat in ± 10 minuten afkoelen tot kamertemperatuur
- Let op!! Mengsel kan zeer snel indikken
- Dompel er zodra het mengsel dik begint te worden de leverlolly's in
Laat overtollige saus afdruipen en dompel dan een tweede keer in het mengsel
- Doop daarna de onderste helft in de geraspte chocolade
- Zet koel weg tot serveren
- Lekker met een glaasje Muscat
|