Truffellolly's

Bron: Moleculair koken
een luxe voorgerechtje

Hoeveelheid:            12 lolly's

Benodigd:                 bolletjessteker, cocktailprikkers

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Chocolade, puur

 Foie gras in een blok

 

 

 Muscat de Rivesaltes

 Agar agar
 

 

 

 50 gr

 150 gr

 

 

 100 ml

 2 gr


 

 

  • Rasp de chocolade fijn en zet weg
  • Schep met een bolletjessteker bolletjes van ca 2 cm uit de foie gras.
    Steek er een prikker in en zet koel weg
  • Verhit de Muscat de Rivesaltes in een kleine pan op matig vuur
    Strooi er, al kloppend met een garde, de agar agar in een dun straaltje in.
  • Breng al roerend aan de kook
  • Neem de pan van het vuur en laat in ± 10 minuten afkoelen tot kamertemperatuur
  • Let op!! Mengsel kan zeer snel indikken
  • Dompel er zodra het mengsel dik begint te worden de leverlolly's in
    Laat overtollige saus afdruipen en dompel dan een tweede keer in het mengsel
  • Doop daarna de onderste helft in de geraspte chocolade
  • Zet koel weg tot serveren
  • Lekker met een glaasje Muscat
Powered by liveSite Get your free site!