Aardbeilikeur
met Tonka
Bron: Lust auf Genuss

met tonkaboon uit Zuidamerika met de smaak van vanille marsepein 

Hoeveelheid:           1 liter

Benodigd:                weckpot van ruim 1 liter

Benodigde tijd:         20 minuten plus drie weken rijpen

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Aardbeien

 Bruine kandijsuiker

 Wodka

 Vanillepeul

 Tonkaboon

 300 gr

 200 gr

 750 ml

 ½

 ½

 

  • Was de aardbeien, snijd in stukjes en doe in de weckpot.

     
  • Bij de aardbeien doen; pot sluiten en op een donkere plaats drie dagen laten staan
  • Regelmatig schudden zodat de suiker oplost
  • Na drie dagen zeven en in een fles gieten
  • Drie weken laten trekken
     
  • De likeur blijft op een koele, donkere plaats minstens een jaar goed.
Powered by liveSite Get your free site!