After eight ijs

Heerlijk ijs met de smaak van het bekende chocolaatje!

 

Hoeveelheid:            1,5 liter

Benodigd:                 ijsmachine

Benodigde tijd:        40 minuten plus afkoeltijd suikerstroop
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Water

 Suiker

 

 Witte chocolade

 Creme de menthe likeur

 Wodka

 Water
 

 

 Pure chocolade

 

 400 ml

 400 gr

 

 250 gr

 70 ml

 50 ml

 600 ml
 

 

 200 gr

 

  • Los de suiker op in het water; breng aan de kook en laat 4 minuten inkoken
  • Laat geheel afkoelen
     
  • Smelt de witte chocolade op laag vuur
  • Voeg de likeur, wodka en water toe en roer glad
  • Breng aan de kook en laat 3 minuten koken
  • Roer de suikerstroop erdoor en laat geheel afkoelen
     
  • Hak de chocolade in kleine stukjes
  • Draai van het mengsel ijs en roer er als het bijna bevroren is de gehakte chocolade door
Powered by liveSite Get your free site!