Ayam asam manis pedas

Pittige zoetzure kippendijen
Bron: Blauw

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                  wok of stoofpannetje

Benodigde tijd:         40 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Knoflook
 Kippendijfilet
 Sereh

 

 Olie
 Sambal ulek
 Basterdsuiker donker

 

 Djeruk purut (citroenblad)
 Tamarindepasta
 

 4 tenen
 700 gr
 2 stengels

 

 50 ml
 70 gr
 75 gr

 

 6
 1 eetl

 

  • Hak de knoflook fijn
    Snijd de kipdijfilet in stukjes
    Snijd de sereh in vieren en kneus met de botte kant van een mes
  • Verhit de olie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de sambal toe en bak nog 1 minuut. Voeg de suiker toe en laat een paar minuten karamelliseren..
  • Doe de stukken kip in de pan en bak aan op hoog vuur. Voeg de sereh, djeruk purut en tamarinde toe en laat op middelhoog vuur in 20 minuten gaarpruttelen. 

 

Powered by liveSite Get your free site!