Baguettes

Bron: Delicious

Het bekendste Franse brood. Je hebt veel (rijs)tijd nodig, maar de smaak is formidable!
Proeer goede bloem te krijgen. Ik gebruik Italiaanse bloem: Semola di frumento duro rimacinata per pane  

Hoeveelheid:             vier kleine baguettes

Benodigd:                 oven, kitchenaid

Benodigde tijd:         voorbereiden 30 minuten, rijzen 6 uur en 30 minuten, bakken 30 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Verse gist

 Bloem, gezeefd

 Koud water

 5 gr

 325 gr

 300 ml

 

  • Maak het voordeeg:
  • Verkruimel de gist en los hem op in het water.
  • Voeg de bloem toe en roer tot een glad deeg.
  • Dek de kom af en laat 4 uur rijzen op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast.

  Verse gist

  Koud water

  Voordeeg

  Zout

 Suiker

 Bloem, gezeefd

  15 gr

 300 ml

 zie boven

 1 eetlepel

 1 eetlepel

 450-550 gr

 
  •  Verkruimel de gist en los hem op in het water.
  • Voeg het voordeeg, zout en suiker toe en meng met de kneedhaak van de keukenmachine.
  • Voeg zoveel bloem toe tot een samenhangend deeg en kneed  ± 15 minuten op stand 2
  • Dek af met een theedoek en laat 1½ uur rijzen.
     
  • Bestuif het werkblad met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 porties.
  • Duw elke portie met je vingers uit tot een lange rechthoek.
  • Vouw de lange zijde naar binnen en rol het deeg op.
  • Maak de uiteinden een beetje spits.
  • Leg op een bakmatje of bakpapier; dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C circulatie.
  • Bestrijk de baguettes met water en bestrooi met zeezout.
  • Maak met een scherp mes een paar diagonale inkepingen en zet de bakplaat ditekt in het midden van de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180°C als de baguettes wat kleur krijgen (± 8 minuten)
  • Bak in totaal 30 minuten en laat afkoelen op een rooster.
     
  • Bak in een kleine oven in 2 porties

 

Powered by liveSite Get your free site!