Bietenkaviaar met walnoten en pruimen

Svyokla s orekhami i chernoslivom
Bron: TIP

Russische (dip)saus; heerlijk bij blinies! 

Hoeveelheid:            4-6 personen

Benodigd:                 foodprocessor

Benodigde tijd:         bereiden 20 minuten, weken 30 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Brandy

 Pruimen, geweld zonder pit

 

 Knoflook

 Walnoten
 

 Bieten,gekookt en geraspt

 

 Citroensap

 Mayonaise

 Zout en peper

 1dl

 10

 

 1 teen

 125 gr
 

 400 gr

 

 2 eetlepels

 2 eetlepels

 

  • Snijd de pruimen in kleine stukjes
  • Maak de brandy warm; voeg de pruimen toe en laat 30 minuten weken

     
  • Hak de knoflook met de walnoten grof 
  • Voeg de bieten en de pruimen toe en hak tot grove massa





  •  Doe het mengsel in een kom en roer er de mayonaise en het citroensap door.
  • Maak op smaak af met zout en peper
  • De volgende dag nog lekkerder!
     

 

Powered by liveSite Get your free site!