Bietensoep (Borsjt)
Heldere soep van rode bietjes met zure room 

Bron: AH seizoenskookboek

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Sjalot, gesnipperd

 Boter

 Suiker

 

 Rode biet, gekookt, in blokjes

 Kaneelstokje

 Kruidnagels

 Peperkorrels

 Runderbouillon

 

 Citroensap

 

 Zure room

 Grove mosterd

 

 Bieslook

 

 

  

 

 2

 25 gr

 1 eetlepel

 

 500 gr

 1

 4

 10 

 1 liter

 

 1 eetlepel

 

 125 ml

 1 eetlepel

 

 10 gr

 

e

e

  • Fruit de sjalot in de boter glazig
    Strooi de suiker erover en laat licht carameliseren 






     
  • Voeg toe; breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes garen met deksel op de pan
  • Schenk de bouillon door een fijne zeef en breng op smaak met citroensap en peper (zout)


     
  • Roer in een kommetje de room met de mosterd los
     
  • Serveer de soep met een lepel mosterdroom en fijngeknipte bieslook
Powered by liveSite Get your free site!