Bossche Bollen
Bron: Delicious

Het heerlijke gebakje uit Den Bosch

Hoeveelheid:            8 stuks

Benodigd:                 spuitzak en oven

Benodigde tijd:         60 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Water
 Boter

 

 Bloem, gezeefd

 

 

 

 

 

 Eieren

 

 150 ml
 75 gr

 

 100 gr

 

 

 

 

 

 3

 

 Verwarm de oven voor op 200° C  boven- en onderwarmte

  • Breng water en boter met een mespunt zout in een pan aan de kook
  • Zodra de boter gesmolten is en het mengsel kookt de bloem in één keer toevoegen en op laag vuur met een houten lepel stevig roeren tot het mengsel als een bal loslaat van de panbodem. 3-5 minuten
    Roer door tot de bal iets gaat "zweten". Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen
  • Voeg 1 ei toe en roer goed tot het ei is opgenomen.Voeg een voor een de andere twee eieren toe. Blijf roeren tot het deeg stevig is en glanst.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een natte lepel 8 bergjes deeg op het papier.Houd 5-7 cm tussenruimte.
  • Bak in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar. Verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 180°C en open de ovendeur tussendoor niet.
  • Laat de soezen afkoelen

 Slagroom
 Vanillesuiker
 Suiker
 Slagroomversteviger
 

 Pure chocola in blokjes
 Slagroom

 250 ml
 1 zakje
 2 eetl
 1 zakje
 

 200 gr
 100ml

 
  • Klop de slagroom met suiker en versteviger stijf en schep in spuitzak met een klein rond spuitmondje.
  • Soezen inprikken en volspuiten met slagroom
  • Chocola in slagroom in kom boven kokend water laten smelten. Indien korrelig van het vuur af iets koud water toevoegen en met een garde krachtig kloppen tot een mooi gebonden mengsel
  • Haal de soezen door het glazuur en laat opstijven in de koelkast

 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!