Christmas pudding ijs

Engelse klassieker, maar dan ijskoud!

 

Hoeveelheid:             6 personen

Benodigd:                 foodprocessor

Benodigde tijd:         18 uur, waarvan een uur bereidingstijd
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Gemengd, gedroogd fruit 
 (tutti frutti, cranberries, rozijnen etc.)

 Brandewijn of cognac

 Bruine rum

 Sinaasappel, schil geraspt en     
 uitgeperst 

  

 

 250 gr



 120 ml

 60 ml

 1

 

 

e
ee
e
e
e
e

  • Hak het fruit grof en laat met overige ingredienten een nacht weken

 Slagroom

 Volle melk

 Vanillestokje, open gesneden
 of tl vanille essence 

 Kaneelstokje

 

 

 

 Eierdooier

 Suiker

 500 ml

 250 ml

 1


 2 

 

 

 

 7

 110 gr

 

 

  • Breng de volgende dag de room met de melk, vanille en kaneelstokjes tegen de kook aan; haal van vuur en laat 10 minuten trekken








     
  • Klop de eierdooiers en de suiker tot het mengsel licht en dik is
  • Giet het hete roommengsel door een zeef bij de eierdooiers en klop door elkaar
  • Giet in een schone pan op laag vuur en roer tot het mengsel dik wordt
  • Laat afkoelen met vershoudfolie erop tegen velvorming

 Creme fraiche

 

 Koekkruiden

  300 ml gr

 

 ½ theelepel

 

  • Spatel als het mengsel is afgekoeld de creme fraiche erdoor en zet in de vriezer tot de randen bevroren zijn
  • Klop door met een vork; herhaal dit twee keer en voeg bij de laatste keer  het gehakte fruit en de koekkruiden toe
  • Vul dan ev. de vormpjes en laat bevriezen
  • Serveer met zilverpilletjes en besprenkel met geflambeerde rum

 

Powered by liveSite Get your free site!