Confit de canard SV

Het klassieke Franse gerecht maar modern bereid!
Heel geschikt om in grotere hoeveelheden klaar te maken,

 

 

Hoeveelheid:            2 personen

Benodigd:                 SV apparaat en vacumeermachine (optie)

Benodigde tijd:         24 uur voorbereiding en 24 uur SV en 15 minuten bereiden
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Eendenboutjes
 Zout
 Laurierblad, verkruimeld
 Tijm

 2

 1-2
 2 takjes

 

  • Wrijf de eendenboutjes in met zout, laurier en tijmblaadjes
  • Verpak in plastic en laat 24 uur in de koelkast marineren

 

 

 


 Eendenvet

 

 

 


 3 eetlepels

 
  • Verwarm het waterbad op 75°C
  • Haal de boutjes uit de verpakking, spoel goed af onder koud stromend water en dep droog
  • Doe de boutjes in een kookzak, voeg 3 eetlepels eendenvet toe en vries 30 minuten aan om makkelijker te kunnen vacumeren
  • Vacumeer en kook 20-24 uur in het waterbad
     
  • Haal de boutjes uit de kookzak en vang het kookvocht op
  • Dep de boutjes droog; verhit wat eendenvet en bak de boutjes op hoog vuur snel bruin en serveer
     
  • Of koel de dichte zakken snel terug op ijs en vries in.
  • Koel het kookvocht en schep het vet eraf voor verder gebruik
Powered by liveSite Get your free site!