Confit de canard SV (2)

Het klassieke Franse gerecht maar modern bereid!
Heel geschikt om in grotere hoeveelheden klaar te maken.
Dit is een variant. Ook heel lekker!

 

Bron:                        Sous-Vide

Hoeveelheid:            2 personen

Benodigd:                 SV apparaat en vacumeermachine (optie)

Benodigde tijd:        30 minuten voorbereiden, 1-2 dagen pekelen, 12-18 uur garen en 20 minuten                                           bereiden

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Fijn zout
 Tijmblaadjes
 Zwarte peper gemalen
 Korianderpoeder
 Uienpoeder
 Nootmuskaat gemalen

 30 gr.
 1 el
 2 tl
 2 tl
 2 tl
 1/2 tl

 

​  Droge pekel

  • Meng alle ingrediënten

 

 Eendenbouten

 4

 

 


 

 
  • Wrijf de eendenbouten in met de pekel, vacumeer en laat 1 tot 2 dagen pekelen.

 

 Laurierblad
 Eendenvet

 

 4
 4 el

 
  • Haal de eendenbouten uit de pekel, spoel ze af en dep droog.
  • Doe de bouten per twee in een SV zak met twee laurierblaadjes en twee eetlepels eendenvet
  • Laat aanvriezen en trek vacuüm.
  • Verwarm het waterbad op      77˚C en gaar de bouten 12 tot 18 uur          

 

 

 Eendenvet

 

 

 

 2 el

 
  • Neem de bouten uit het waterbad en de zak. gooi het laurierblad en vocht weg en dep droog.
  • Bak de eendenbouten in 4 minuten goudbruin en krokant
Powered by liveSite Get your free site!