Crepes Suzette

Een klassiek Frans dessert
Bron: Anne Willan, Delicious desserts

 

Hoeveelheid:            6 personen

Benodigd:                 garde, cesteur, rasp, keukenmachine, grote koeken- of paellapan

Benodigde tijd:         90 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Boter, ongezouten

 Bloem
 Suiker
 Zout

 Eieren

 

 Melk

 

 

 

 

 

 Boter, ongezouten
 Poedersuiker
 Sinaasappels
 Cointreau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Cognac
 Cointreau

 

 60 gr

 175 gr
 1 eetl
 ½theel

 4

 

 375 ml

 

 

 

 

 

 175 gr
 30 gr
 3
 2 eetl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 50 ml
 50 ml

 

  Beslag

  • Smelt de boter in een klein steelpannetje en laat wat afkoelen
  • Zeef de bloem in een schaal en voeg zout en suiker toe
  • Maak een kuiltje in de bloem en breek er de eieren in.
    Kluts een beetje los met de garde
  • Giet de helft van de melk al kloppend langzaam bij de eieren tot een glad beslag
  • Klop er de gesmolten boter door
  • Voeg melk toe tot het beslag romig wordt; dek af en laat 30 minuten staan

   Sinaasappelboter

  • Rasp de schil van 2 sinaasappels heel fijn en doe met boter, suiker en cointreau in de keukenmachine en draai tot sinaasappelboter
  • Trek met een cesteur reepjes van de derde sinaasappel en kook die 2 minuten in water.
    Laat uitlekken
  • Schil de sinaasappels en snij de partjes eruit. Bewaar

 

  • Verhit een koekenpan met wat boter en giet af in een schaaltje
  • Bak de crepes; beboter alleen als de crepes gaan vastplakken
     
  • Smeer sinaasappelboter op alle pannekoekjes op de kant die het eerst gebakken is.
    Stapel op
     
  • Zet een grote koekenpan met wat boter op laag vuur
  • Verhit een kleine koekenpan en leg er een crepe in met de beboterde kant naar beneden.
    Maak heel heet, vouw dubbel en dan nog twee keer tot driehoekje
  • Leg driehoekje in grote pan en bak zo alle crepes
  • Voeg de sinaasappelpartjes en schilletjes toe
  • Verhit in een klein steelpannetje, steek aan en flambeer de pannenkoekjes aan tafel
  • Lekker met een bol ijs!
Powered by liveSite Get your free site!