Ensalalada de naranjas
Sinaasappelsalade 

Heerlijke zomerse Spaanse salade
Lekker bij tapas en pittige Spaanse gerechten

Bron: De streekkeukens van Europa: Spanje

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                

Benodigde tijd:        30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Rode ui

 Rode wijnazijn

 Olijfolie

 

 

 Handsinaasappels 

 1

 15 ml

 50 ml

 

 

 2 kg

 

  • Snijd de ui in de lengte doormidden en daarna in heel dunne plakjes
    Meng met de azijn en olie en en zet weg
    Roer regelmatig om 

     
  • Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit

 Munt (optie)

 Zwarte olijven zonder pit

 2 takjes

 115 gr

 
  • Schep met al bovenstaande ingredienten door elkaar en maak op smaak af met peper en zout
  • Garneer eventueel met een blaadje munt

 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!