Focaccia 


Hoeveel:                  voor één focaccia
Benodigd:                Broodmachine (optioneel)
Benodigde tijd:        50 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Water, lauwwarm

 Gist, gedroogd

 Suiker

 Bloem

 Zout
 

 

 

 

 

 

 

 2 dl

 7 gram

 10 gram

 330 gram

 10 gram

 

 

 

 

 

 

  • Los de gist op in de helft van het water met de suiker


     
  • Meng de bloem met het zout en giet het gistmengsel erbij.
    Kneed tot deeg en voeg steeds een beetje van de rest van het water toe
    Voeg indien nodig nog een extra scheutje water toe 
  • Kneed het deeg 5 minuten goed door
  • Laat het deeg ± 40 minuten rijzen tot het in omvang verdubbeld is
  • Kneed het deeg kort door
  • Rol het deeg daarna uit tot een lap van ± 1,5 cm dik 
  • Leg de lap op een bakblik dat je met meel bestrooid hebt 
  • Smeer het deeg in met een topping en maak er met je vingertoppen kuiltjes in
  • Laat ± 45 minuten rijzen
  • Bak in een oven van 230°C
    15-20 minuten

 Topping:

 Uientopping
 
Uien
 Knoflook
 Rozemarijn
 Rode wijnazijn

 

 Olijventopping
 Olijven naar keuze
 Olijfolie
 
 

 

 


 2
 2 tenen
 3 takjes
 1 eetlepel

 


 3 eetlepels
 1 eetlepel

 

 

 

  • Snijd in dunne plakjes en bak in 3 minuten zacht
  • Voeg de blaadjes van 3 takjes rozemarijn toe en zout
  • Voeg de azijn toe en laat nog even sudderen
     
  • Hak de ontpitte olijven grof en kneed na de eerste rijs met de olijfolie door het deeg
  • Schenk in de kuiltjes wat olie en bestrooi met grof zout
     
     
  • Zelf gebruik ik altijd een broodmachine met een pizzaprogramma
  • Bak vullen met water, suiker en gist
    Meel erop en zout
  • Machine doet de rest!! 
Powered by liveSite Get your free site!