Käsekuchen

De klassieke begeleider van de middagkoffie. Eén stuk is nooit genoeg!!
 

Hoeveelheid:           8 stuks

Benodigd:                (stand)mixer,oven, springvorm ø21cm, ev. foodprocessor

Benodigde tijd:         35 minuten voorbereiden, 1 uur wachten, 1 uur bakken en afkoelen
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Bloem, gezeefd
 Poedersuiker
 Vanillesuiker of
 Vanille essence
 Boter, koud in stukjes
 Zout
 Water, koud

 

 

 

 Boter, zacht
 Suiker, fijn
 Citroenrasp
 Zout

 Eieren, M

 Kwark, mager
 Maizena

 

 225 gr
 50 gr
 1 eetl
 1 theel
 100 gr
 snuf
 4 eetl (50 ml)

 

 

 

 100 gr.
 125 gr
 1 citroen
 snuf

 3

 500 gr
 1 eetl

 

 

  • Tot glad deeg kneden of alles in foodprocessor mixen tot een bal gevormd wordt
  • Plat maken, in plasticfolie wikkelen en minimaal een uur in de koelkast laten rusten
    Kan ook hele nacht.
  • Oven op 180°C met onder/bovenwarmte voorverwarmen.
  • Deeg tussen 2 lagen folie uitrollen tot 3 mm, en ingevette springvorm hiermee bekleden.

     
  • In mixer in ca. 5 minuten tot creme slaan
  • Stuk voor stuk de eieren toevoegen tot ze zijn opgenomen.
  • Kwark en maizena erdoor roeren In de springvorm gieten
  • 60 minuten bakken
  • Na 20 en 40 minuten de kwark met een mes voorzichtig losmaken van de deegrand om barsten te voorkomen
  • Laat 10 minuten afkoelen en verwijder de springvormrand.
  • Laat geheel afkoelen en bestrooi ev. met poedersuiker
Powered by liveSite Get your free site!