Kipschnitzels met bundelzwammen en mosterdsaus
 

Bron: Sous Vide Good Cook
 

Hoeveelheid:             vier personen

Benodigd:                  sous vide apparaat, vacumeerapparaat, plasticfolie, deegroller en koekenpan

Benodigde tijd:         15 minuten voorbereiden, 1-2 uur waterbad en 45 minuten bereiden

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE


 Kipfilet
 Tijmblaadjes
 Zout

 


 4
 2 eetl
 1 theel

 

 Verwarm het waterbad op 63,5°C 

  •  Leg de kipfilets tussen twee stukken plasticfolie en sla plat met een deegroller.
    Bestrooi met tijm en zout.
  • Trek vacuüm en gaar 1 tot maximaal 2 uur.
  • Koel daarna af in een kom met koud water

 Bloem
 Eieren, losgeklopt
 Panko

 100 gr
 2
 200 gr

 
  • Neem de kip voorzichtig uit de zak en dep droog
  • Haal de kip door de bloem en daarna twee keer door de eieren en panko


 Slagroom
 Runderfond
 Grove mosterd
 Dijonmosterd
 Bladpeterselie, grofgehakt
 Zout en peper


 200 ml
 200 ml
 2 eetl
 1 eetl
 2 eetl


 

 

 Mosterdsaus

  • Breng slagroom en fond aan de kook en kook in tot de helft.
  • Roer van het vuur af de mosterd en de bladpeterselie erdoor en maak op smaak af met peper en zout

 Bundelzwammen, losgetrokken
 Boter
 Dille, grofgesneden

 400 gr
 1 eetl
 2 eetl

 

 

 8

 
  • Bak de zwammen in ongeveer 6 minuten in de boter gaar
  • Kruid met zout en peper en roer er de dille door.

     
  • Verhit een grote koekenpan op hoog vuur met 2 cm olie tot 180°C
  • Frituur de schnitzels goudbruin en serveer met de zwammen en de mosterdsaus

     
  • Lekker met gekookte krieltjes
Powered by liveSite Get your free site!