Kipschnitzels met bundelzwammen en mosterdsaus
Bron: Sous Vide Good Cook
Hoeveelheid: vier personen
Benodigd: sous vide apparaat, vacumeerapparaat, plasticfolie, deegroller en koekenpan
Benodigde tijd: 15 minuten voorbereiden, 1-2 uur waterbad en 45 minuten bereiden
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Kipfilet
Tijmblaadjes
Zout
|
4
2 eetl
1 theel
|
|
Verwarm het waterbad op 63,5°C
- Leg de kipfilets tussen twee stukken plasticfolie en sla plat met een deegroller.
Bestrooi met tijm en zout.
- Trek vacuüm en gaar 1 tot maximaal 2 uur.
- Koel daarna af in een kom met koud water
|
Bloem
Eieren, losgeklopt
Panko
|
100 gr
2
200 gr
|
|
- Neem de kip voorzichtig uit de zak en dep droog
- Haal de kip door de bloem en daarna twee keer door de eieren en panko
|
Slagroom
Runderfond
Grove mosterd
Dijonmosterd
Bladpeterselie, grofgehakt
Zout en peper
|
200 ml
200 ml
2 eetl
1 eetl
2 eetl
|
|
Mosterdsaus
- Breng slagroom en fond aan de kook en kook in tot de helft.
- Roer van het vuur af de mosterd en de bladpeterselie erdoor en maak op smaak af met peper en zout
|
Bundelzwammen, losgetrokken
Boter
Dille, grofgesneden
|
400 gr
1 eetl
2 eetl
8
|
|
- Bak de zwammen in ongeveer 6 minuten in de boter gaar
- Kruid met zout en peper en roer er de dille door.
- Verhit een grote koekenpan op hoog vuur met 2 cm olie tot 180°C
- Frituur de schnitzels goudbruin en serveer met de zwammen en de mosterdsaus
- Lekker met gekookte krieltjes
|