Krokant geroosterd buikspek

basisrecept voor een heerlijk stuk sappig vlees!
Bron: Donna Hay

 

Hoeveelheid:             2

Benodigd:                 oven, braadslee

Benodigde tijd:        drogen 2-24 uur, voorbereiden 20 min, oven 2 uur
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 

 Buikspek, uitgebeend

 

 

 

 Grof zeezout
 Olijfolie

 

 

 

 

 Ui,in plakken van 1 cm
 Citroen, in plakken van 1 cm.

 

 

 1 kg

 

 

 

 1 eetlepel
 1 eetlepel

 

 

 

 

 1
 1

 
         Verwarm de oven voor op 180°C           boven- en onderwarmte
 
  • Maak het zwoerd goed droog en leg het buikspek onafgedekt minstens twee uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast om te drogen
  • Kerf het zwoerd overdwars in met tussenruimten van 1 cm.
  • Wrijf zwoerd en inkervingen in met olijfolie en zout
  • Leg het buikspek met het zwoerd naar beneden in een braadslede en zet 1,5 uur in de oven.
  • Haal het buikspek uit de oven en verhoog de temperatuur tot 220°C
  • Leg de plakken ui en citroen in de braadslede en leg het vlees met de zwoerdzijde boven erop.
  • Rooster het vlees nog 20 tot 30 minuten tot het zwoerd krokant is en het vlees mals.
Powered by liveSite Get your free site!