Limoenspoom

Klassiek, heerlijk tussengerecht tussen de vis en het vlees!

 

Hoeveelheid:            8 personen

Benodigd:                 fruitpers, ev. foodproceesor

Benodigde tijd:         20 minuten plus afkoeltijd suikerstroop plus invriestijd (± 6 uur)
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Water

 Suiker


 Limoensap

 2,5 dl

 250 gr


 3 dl
 

 

 

 

 

  • Los de suiker op in het water; breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen,
  • Laat geheel afkoelen
     
  • Roer het limoensap door de afgekoelde suikerstroop en laat bevriezen.
  • Roer regelmatig door met een vork of hak aan het eind de ijsmassa in de foodprocessor fijn.
  • Doe een bolletje in een glas en vul af met champagne
  • Of voeg een scheut cointreau toe. 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!