Magret de canard aux pruneaux

Eendenborstfilet met pruimensaus
Bron: AH streekkeukens 

 

Hoeveelheid:             vier personen

Benodigd:                  

Benodigde tijd:         4 uur marineren en 1 uur bereiden

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Pruimen, geweld, zonder pit

 Armagnac of cognac

 

 

 Eendenborstfilet

 

 Spekreepjes, mager

 Gevogeltefond

 Tijm

 

 250 gr

 1 dl

 

 

 3

 

 250 gr

 380 ml

 2 takjes

 

 

ee
  • Pruimen in stukjes snijden en met de armagnac 4 uur laten marineren
    Schep regelmatig om 
     
  • Kerf de vetkant met een scherp mes kruiselings in
    Bak in zware pan op vetkant 45 minuten op laag vuur
  • Spek op laag vuur uitbakken 


     
  • Spek, fond, tijm en pruimen met weekvocht ± met 2/3 laten inkoken
    Takjes tijm verwijderen 
     
  • Eendenborst op vleeskant op hoog vuur bruin bakken
  • Eendenborst met zout bestrooien en in dunne plakjes snijden
  • Serveren met de saus en ev takjes waterkers

 

 

Powered by liveSite Get your free site!