Miso-kippendijen met spek en gin-tsukemono
 

Bron: Sous Vide Good Cook
 

Hoeveelheid:             vier personen

Benodigd:                  sous vide apparaat, vacumeerapparaat

Benodigde tijd:         30 minuten voorbereiden, 1 uur waterbad en 20 minuten bereiden

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE


 Witte misopasta
 Tomatenpuree
 Sap van 1 limoen
 Rasp van 2 limoenen
 Honing
 Gemberwortel, geraspt
 Chilipeper , in dunne ringetje
 Zout
 Water
 

 


 2 el
 2 el
 1
 2
 1 el
 5 cm
 1
 1/2 tl
 3 el

 

 

 Verwarm het waterbad op 74°C 
 Marinade

  • Meng alle ingrediënten door elkaar

 

  Kippendijen

  8

 
  • Doe de kippendijen met de marinade in een SV zak en trek vacuüm
  • Gaar 1 uur in het waterbad


 Komkommer
 Zout

 

 

 Rijstazijn
 Gin
 Suiker
 Sesamzaad, geroosterd

 


 1
 1 el

 

 

 50 ml
 50 ml
 20 gr
 2 el

 

 

 Gin-tsukemono (Japanse pickels)

  • Snijd de komkommer met de mandoline in dunne plakjes, bestrooi met het zout,schep om en laat 15 minuten staan.
  • Spoel het zout eraf in een vergiet.
  • Meng met de komkommer en laat intrekken

 

 

 

 Pannenkoekenspekplakken

 

 Furikake of sesamzaad

 

 

 

 

 8

 
  • Snijd de SV zak open en giet het marinadevocht in en pannetje en dep de kip droog.
  • Kook het marinadevocht in tot sausdikte en maak op smaak f met zout en peper
  • Omwikkel de kip met het spek en bak goudbruin
  • Serveer de kip met de pickels en de saus en ev. rijst
  • Bestrooi met de furikake 
Powered by liveSite Get your free site!