Salade Niçoise

De beroemde salade uit Nice in Zuid-Frankrijk
Bron: Anne Willan 

 

Hoeveelheid:             6 personen

Benodigd:                 

Benodigde tijd:         50 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Aardappels, geschild

 

 Ei

 

 

 Knoflook

 Tijm

 Peterselie

 Dijonmosterd

 Rode wijnazijn

 Olijfolie

 

 1 kg

 

 6

 

 

 3 teentjes

 3 takjes

 25 gr

 theelepel vol

 50 ml

 150 ml

 

 

 

  • Snijd de aardappels in stukjes en kook ze in ± 15 minuten beetgaar. 
  • Kook de eieren in 8 minuten hard en laat in koud water afkoelen
    Pel en snijd in vieren
     
  • Maak intussen de dressing
    Hak de knoflook, tijmblaadjes en peterselie fijn
    Voeg mosterd en azijn toe en roer door
    Voeg langzaam de olijfolie toe en klop tot de saus emulgeert
    Maak op smaak af met peper en zout 
  • Laat de aardappels uitlekken en roer om met 75 ml van de dressing
    Laat afkoelen
    Schep regelmatig om         
 

 Sperziebonen

 

 

 

 Tomaten, klein

 Tonijn uit blik in water

 

 Ansjovisfilet

 Zwarte olijven 

 200 gr

 

 

 

 500 gr

 400 gr

 

 12

 125 gr

 

  • Snijd de puntjes van de sperziebonen en kook ze
    in ± 7 minuten beetgaar 
    u
  • Spoel af met koud water en roer er 50 ml dressing door
    Laat afkoelen 
     
  • Snijd de tomaten in 8 wigjes
     
  • Laat de tonijn uitlekken en prak 
    Roer er 75 ml dressing door 
     
  • Giet af
     
      Maak de salade op:
  • Verdeel de aardappels op een grote platte schaal
  • Leg de boontjes in het midden en schep de tonijn er overheen
  • Leg ei en tomaat om en om op de rand
  • Leg de olijven en kruisjes van ansjovis binnen de rand

 

 

Powered by liveSite Get your free site!