Pizzadeeg 


Hoeveel:                  voor een pizza voor 2 a 3 personen
Benodigd:                Broodmachine (optioneel)
Benodigde tijd:        50 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Water, lauwwarm

 Gist, gedroogd

 Suiker

 Bloem

 Zout
 

 

 

 

 

 

 

 2 dl

 7 gram

 10 gram

 330 gram

 10 gram

 

 

 

 

 

 

  • Los de gist op in de helft van het water met de suiker


     
  • Meng de bloem met het zout en giet het gistmengsel erbij.
    Kneed tot deeg en voeg steeds een beetje van de rest van het water toe
    Voeg indien nodig nog een extra scheutje water toe 
  • Kneed het deeg 5 minuten goed door
  • Laat het deeg ± 40 minuten rijzen tot het in omvang verdubbeld is
  • Rol het deeg daarna uit , beleg het naar wens en bak de pizza in een oven van 240° C ongeveer 5 minuten 
     
  • Zelf gebruik ik altijd een broodmachine met een pizzaprogramma
  • Bak vullen met water, suiker en gist
    Meel erop en zout
  • Machine doet de rest!! 
Powered by liveSite Get your free site!