Saté  Lilit

Saté uit Bali. Wordt gemaakt van gehakt. De term lilit betekent omwikkelen.
Om een stokje of citroengrasstengel.

 

Hoeveelheid:             6 personen

Benodigd:                 grilplaat of BBQ

Benodigde tijd:         45 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Kipdijgehakt
 Sjalot, gesnipperd
 Rode peper,ontpit, klein gesneden
 Geraspte kokos
 Kokosmelk
 Kurkuma
 Sambal manis
 Snuf zout

 600 gr
 2
 2
 125 gr
 150 gr
 1 theelepel
 1 eetlepel
 

 

 

  • Meng het gehakt met de overige ingrediënten tot een egaal mengsel
  • Verdeel over satéstokjes of serehstengels
  • Gril tot ze bruin en goed gaar zijn
  • Serveer met rijst en ketjapsaus

 

 Rode peper,ontpit en in ringetjes   gesneden
 Bosuitjes, in ringetjes
 Ketjap manis

 

 1

 2

 

             Ketjapsaus

  • Meng de ketjap met de peper en bosui 

  

 

 

  • Ook lekker om gehaktballetjes van te maken

 

Powered by liveSite Get your free site!