Sinaasappellikeur

Heerlijk on the rocks!!

 

Hoeveelheid:        0,75 liter

Benodigd:             Sous vide apparaat, weckpot van 1 liter, zeef en kaasdoek

Benodigde tijd:     30 minuten, twee uur in waterbad en 15 minuten verwerken
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Sinaasappels, biologisch

 

 Brandy (tip: koop in Duitsland  Weinbrand)
 Suiker

 4

 

 700 ml

 150 gr

 

 

  • Haal met een zesteur de schil van de sinaasappels in dunne reepjes eraf en doe in de weckpot
  • Giet de fles brandy erbij en de suiker
  • Verwarm het waterbad tot
    60 °C.
  • Sluit de weckpot en zet in het bad. niveau moet boven de inhoud zijn.
  • Verwarm 2 uur en schud regelmatig om de suiker op te lossen.
  • Af laten koelen en zeven door een stuk kaasdoek en in fles vullen
  • Proost!!
Powered by liveSite Get your free site!