Soesjes

Hoeveelheid:             ± 30

Benodigd:                  Standmixer(optie), spuitzak met ronde opening van Ø 1 cm

Benodigde tijd:         30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Water 
 Melk
 Boter
 Zout
 Suiker
 Bloem, 2x gezeefd

 

 Eieren (6 eieren M)

 

 150 ml
 150 gr
 120 gr
 1 tl
 6 gr
 180 gr

 

 300 gr

 

 Verwarm de oven voor op 220°C  boven- en onderwarmte

  • Verwarm in een steelpan tot de boter smelt en breng aan de kook.
  • Voeg in één keer de bloem toe en roer op laag vuur met een houten lepel tot het als een bal van de bodem loslaat
  • Neem van het vuur en voeg één voor één de eieren toe.
  • Roer steeds het ei mooi glad weg voordat je het volgende ei toevoegt. Dit kan ook in de keukenmachine met kneedhaak
  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit bergjes ter grootte van een walnoot op een met bakpapier belegde bakplaat
  • Trek de spuitzak tijdens het spuiten langzaam wat omhoog
  • Houd 5 cm tussenruimte
  • Bak in 10-13 minuten mooi goudbruin
  • Open de oven tijdens het bakken niet
  • Laat afkoelen, snijd aan de onderkant in en vul naar recept
Powered by liveSite Get your free site!