Uiensoep Les Halles

Klassieke, stevige nachtbrakershap. Bekend van Les Halles, de vroegere centrale markt in Parijs

 

Hoeveelheid:            10 personen

Benodigd:                 mandoline (optie), oven

Benodigde tijd:        2 uur
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Uien
 

 Boter

 

 

 Suiker
 Zout
 Zwarte peper

 Rode wijn(mag stevig zijn)

 Runderbouillon
 Laurierblad

 

 1500 gr
 

 50 gram

 

 

 1 eetlepel
 1 theelepel
 10 draaien

 0,5 liter

 2 liter
 1

 

  • Snijd met een mandoline of mes de uien in de lengte in dunne plakjes
  • Smelt in een grote, zware pan de boter, schep de ui erdoor en laat ±30 minuten fruiten  op matig vuur tot de uien botergaar en mooi bruin zijn. Schep regelmatig om
  • Voeg na 15 minuten suiker, zout en peper toe
  • Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken
  • Voeg de bouillon en laurierblad toe en laat ±1 uur zonder deksel sudderen.
  • De soep wordt dik en donker van kleur
  • Verwijder het laurierblad
 Stokbrood
 Belegen kaas, geraspt
 1
 100 gram
 
  • Snijd het stokbrood in niet te dikke plakken, beleg met de geraspte kaas en laat opeen bakplaat onder de gril in de oven smelten
  • Dien de soep op in kommen met een plak stokbrood met kaas erop
Powered by liveSite Get your free site!