Vichyssoise

Een koude aardappel-preisoep.

 

Hoeveelheid:             4 personen of 8 amuseglaasjes

Benodigd:                 blender of staafmixer, zeef

Benodigde tijd:         45 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Sjalot, gesnipperd

 Aardappel, in blokjes

 Prei, het wit
 Kippenbouillon
 Slagroom
 Laurierblad

 1 grote

 300 gr

 300 gr
 5 dl
 250 ml
 1

 

  • Bak zachtjes in wat boter maar laat niet bruinen
  • Voeg de aardappel toe en laat even meebakken

     
  • Voeg toe en laat in 25 minuten zachtjes gaarkoken
  • Laat iets afkoelen, verwijder het laurierblad en maak op smaak met peper en zout.
    De soep wordt koud gegeten dus hoog op smaak maken.
  • Blenderen en zeven en volledig laten afkoelen
     
  • Heerlijk met truffeltapenade
  • Garnalen met piment d'Espalette
  • Gerookte zalm met een toefje dille
Powered by liveSite Get your free site!