Casper's "Duitse" volkorenbrood

 

Hoeveelheid:             1 brood

Benodigd:                 standmixer, oven, broodvorm van 31 cm.

Benodigde tijd:         2,5 uur, waarvan 20 minuten preparatie, 1 uur en 20 minuten rijzen en 50 minuten bakken
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Droge gist

 citroen- of limoensap

 Water, lauw

 

 Weizenmehl type405

 Volkoren roggemeel

 Zout 

 

 

 

 

 14 gr.

 2 eetlepels

 700ml

 

 500 gr

 500 gr

 20 gr.
 

 

 

 

 

e
e
e
  • Meng het meel, de gist en het zout met de platte haak op stand 1.Vervang de platte haak door de kneedhaak.  Voeg het watermengsel toe en kneed 3 minuten eerst op stand 2 tot het mengsel vaster wordt en dan op stand 4
     
  • Dek de kom af en laat ±40 minuten rijzen in de oven op 35°C tot volume verdubbeld is
     
  • Sla het deeg terug; kneed het ongeveer een minuut
  • Vet een broodvorm van 33 cm in
  • Trek het deeg een beetje plat en vouw de zijkanten naar onderen tot je een rol gevormd hebt
  • Doe de rol in de vorm en laat een tweede keer rijzen; ± 40 minuten
  • Verwarm de oven voor op 200°C circulatie
  • Bak het brood30 minuten
  • Schakel terug naar 180 °C en bak nog 20 minuten
  • Haal het brood uit de vorm en klop op de onderkant. Als het hol klinkt is het brood gaar, anders nog even terug in de oven zonder de vorm
Powered by liveSite Get your free site!