Witbrood 

 

Hoeveelheid:             1  brood

Benodigd:                 standmixer, oven, broodvorm van 31 cm.

Benodigde tijd:         2½ uur, waarvan 30 minuten preparatie, 1½ uur rijzen en 30 minuten bakken
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Droge gist

 Weizenmehl type 550 of bloem

 Suiker

 Zout

 

 Water, lauw

 

 

 7 gr 

 500 gram

 15 gram

 15 gram

\

 650 ml

 

e
e
e
  • Doe ingredienten in de mengkom en meng met de platte haak op stand 1 gedurende 1 minuut


     
  • Vervang de platte haak door de kneedhaak en voeg het water  toe
  • Kneed 5 minuten op stand 2
  • Dek de kom af en laat ±40 minuten rijzen tot volume verdubbeld is
     
  • Sla het deeg terug; kneed het ongeveer een minuut
  • Vet een broodvorm van 31 cm in
  • Trek het deeg een beetje plat en vouw de zijkanten naar onderen tot je een rol gevormd hebt
  • Doe de rol in de vorm en laat een tweede keer rijzen; ± 60 minuten
  • Verwarm de oven voor op 210°C circulatie
  • Bak het brood 20-25 minuten
  • Haal het brood uit de vorm en klop op de onderkant. Als het hol klinkt is het brood gaar, anders nog even terug in de oven
Powered by liveSite Get your free site!